Mening med livet,  Uncategorized

Hvad er meningen ?

Spørgsmålet om er der en overordnet mening med vores liv, er et spørgsmål mange mennesker på et eller andet tidspunkt stiller sig selv. Mange filosoffer har givet deres bud på hvad meningen med livet er og selv møder jeg hver dag mennesker som har svært ved at se meningen i deres liv. Nogle mennesker bliver optaget af livets mening, på en sund og naturlig måde, mens der for de fleste af os skal der en rystende oplevelse til, førend vi forholder os til livets mening eller manglede mening.

For i virkeligheden er der jo ingen mening med livet, ud over livet i sig selv og så den mening vi selv fylder vores liv med.

Denne eksistentielle tankegang er på sammen tid både, berigende men samtidig også angstprovokerede for den forudsætter, at mennesket selv finder frem til  sin mening i livet, og det er svært for mange.

At have friheden til  at træffe ansvarlig valg, kan være forbundet med både angst og dilemmaer og nogle gange, betyde at lige gyldig om man vælger den ene eller den anden løsning,  så er valget er svært.

Sådan er livet, også.

Hvordan finder du så frem til hvilke værdier der skal være tilstede i dit liv for at du oplever det er meningsfyldt ?Det starter med bevidsthed, bevidsthed om hvad som gør dig glad, bange, lykkelig, ulykkelig, afslappet osv. og så derefter at ville det så meget at du tør, træffe de ansvarlige valg, som kan være med til at gøre dit liv meningsfyldt.

For nogle kan første skridt være en erkendelse af at de behøver hjælp, hjælp til at undersøge hvad som begrænser dem i at leve det liv de ønsker.

Altså ……

Med mindre du er religiøs og dermed gennem din religion har fået en manuel en gang for alle på hvordan livet skal leves, så er det op til dig selv ……

At mangle retning i sit liv og / eller gentage sine mønstre og dermed ikke gøre hvad som er godt for dig, er smertefuldt.

Min opfordring er derfor, gør noget sundt for dig – find en som du kan dele dine tanker med hvad enten det er en god ven/ veninde, en præst eller en terapeut.Samtaler med et mennesker du har tillid til kan være med til at afgrænse og stille dig nogle spørgsmål så du selv bliver i stand til at træffe netop de valg som vil give dit liv mere mening.

Så, hvad meningen med dit livet er, ved kun du selv  ……….

Tør du finde ud af det ???

Kommentarer lukket til Hvad er meningen ?